"Agricultura biologică nu înseamnă revenirea la trecut, așa cum ne-ar face unii să credem. Este însă posibilă cultivarea și producerea în armonie cu mediul inconjurator, prin aplicarea cunoștințelor potrivite."

Paolo Barchetta

De ce agricultură bio?

Deoarece agricultura biologică sau ecologică este singurul proces în măsură să ofere în același timp produse de calitate cu etichete cât mai curate, păstrarea biodiversității, creșterea fertilă a solului și menținerea calității apei cât și venituri pentru fermieri pe termen lung.

Este un procedeu modern de a cultiva plate și de a crește animale, fără a folosi în proces fertilizanți, stimulatori de crestere sau hormoni de crestere a plantelor cât și a animalelor.

Context internațional

Agricultura ecologică va juca un rol esențial în transformarea sistemului alimentar al UE și asigurarea unei alimentații mai sănătoase și mai durabile.

Planul de acțiune UE pentru dezvoltarea producției ecologice a fost votat în Plenul Parlamentului European. Obiectivele principale urmăresc stimularea producției și consumului de produse ecologice precum si creșterea suprafeței terenurilor utilizate pentru agricultura ecologică în UE de la 9,1%, conform ultimelor date, la 25 % până în 2030.
Agricultură Biologică vol. 1 + vol. 2 (discount 20%)

Agricultură Biologică vol. 1 + vol. 2 (discount 20%)

Această carte a fost scrisă cu scopul de a ajuta agricultorii spre a se îndepta către un tip de agricultură biologică, intenția fiind aceea de a crea o logică în modul de conducere a unei activități în sectorul agricol biologic, care să fie ușor de întreprins și aplicat, care mai apoi să ducă la rezultate de succes.

Citește mai multe despre carte

Paolo Barchetta este un specialist in agricultura bio care își dorește cultivarea și producerea culturilor, în armonie cu mediul înconjurător, prin aplicarea tehnicilor potrivite

Citește mai multe despre autor

Comandă online